Изложба фотографија „Романови – царско служење“

Из сарадње Епархије ЗХиП са Сретењским манастиром из Москве и са јеромонахом Игњатијем Шестаковим, а са жељом да се пробуди сјећање на последњу руску династију, посебно у години када се обиљежава 100 година од почетка велике руске трагедије, после представљања у Требињу и Гацку, у Цвијетну недељу 9. априла 2017. године, отворена је изложба фотографија „Романови – царско служење“ у Саборишту ЦО Билећа.
Испред домаћина присутнима се обратио свештеник ЦО Билећа, Данило Боро, најављујући свештеника Александра Шмању, који је више него надахнуто говорио о овој изложби о царском служењу породице Романов, посебо истичући: „ако се угледамо на Руског цара Николаја и његову царску и свету мученичку породицу, ниједан човјек нема изговор, да не може да живи као хришћанин“.
Поставка има три цјелине: портрети чланова царске породице, фотографије гдје су забиљежени неформални тренутци из живота царске породице, док трећу цјелину чине фотографије из војне тематике. Чине је 50 црно-бијелих фотографија димензија 50x70cm, које се чувају у историјском архиву, као и оне које чине лични албум породице Романов.
Организатори су се посебно захвалили Владимиру Леру који поставио изложбу. Изложба ће у Саборишту ЦО Билећа бити отворена до 23. априла.2016 - Copyright© Сва права задржана - Црквена Општина Билећа