Васкрс у Билећи

Празник Васкрсења Христовог дочекан је и свечано прослављен у Билећи. Свету Литургију служила су сва три свештеника билећких парохија, уз учешће великог броја вјерног народа. Светим богослужењем началствовао је старјешина Саборног храма у Билећи, протојереј-ставрофор Небојша Коловић.
Током богослужења прочитана је васкршња посланица. О. Небојша се обратио свим присутним честитајући им највећи хришћански празник и пожељевши им том приликом да га проведу у међусобном миру, радости и благослову Божијем. Након богослужења уприличено је послужење за све сабране у парохијском дому црквене општине.
Нарочиту радост овогодишње прославе Васкрса, билећани су доживјели тако што су Васкрс дочекали у новообновљеном Саборном храму. Током читавог предходног периода интензивно се радило на завршетку храма. Тако да љепота тренутно завршених вањских и унутрашњих радова на храму оставља снажан утисак.
На крају ћемо поменути и то да су богослужења на Велики четвртак (Св.Литургија и читање 12 Јеванђеља страдања Христових), као и изношење плаштанице и статије које су служене на Велики петак биле, поред Васкршњег јутрења и Св. Литургије, изузетно посјећени од стране вјерног народа.
На сам дан Васкрса многи су причешћени и по околним билећким селима гдје су парохијски свештеници обављали ову св. тајну.

Христос Васкрсе - Ваистину Васкрсе!2016 - Copyright© Сва права задржана - Црквена Општина Билећа